Mielės, skirtos švarių ir aromatingų baltųjų ir rožinių vynų, pasižyminčių dideliu aromato intensyvumu, gamybai (tiolo tipo veislės aromatai, fermentacijos aromatai).
Lakiųjų tiolo tipo veislių aromatų raiška ir fermentacijos aromato gamyba (esteriai).
Pritaikytas sunkioms fermentacijos sąlygoms.
Rekomenduojama:
* Aukšto aromato intensyvumo vynai.
* Stipraus veislės ir fermentacijos aromato profilio vynai.
SPECIFIKACIJOS IR ENOLOGINIS TAIKYMAS
ZYMAFLORE® X5 yra štamas, gautas veisiant, derinant puikų tiolio tipo veislės aromatų atskleidimą.
(ypač 4MMP) ir aukštos fermentacijos aromato gamyba. Puikiai tinka modernių (populiarių Premium klasės) vynų gamybai, su šviežiu ir sudėtingu aromatiniu profiliu, baltiesiems ir rožiniams vynams. ZYMAFLORE® X5 garantuoja fermentacijos saugumą net ir sudėtingomis sąlygomis.
sąlygos: mažas drumstumas, žema temperatūra.
FERMENTACIJOS CHARAKTERISTIKOS:
• Alkoholio tolerancija: iki 16 tūrio proc.
• Vidutinis ir didelis azoto poreikis.
• Atsparumas žemai temperatūrai: nuo 13°C*.
• Atsparumas mažam drumstumui (< 50 NTU).
• Maža lakiųjų rūgščių ir H2S gamyba.
AROMATINĖS SAVYBĖS:
Sudėtingas ir intensyvus aromatinis profilis:
• Labai atskleidžiami tiolio tipo veislės aromatai (4MSP,
3SH, 3SHA: buksmedis, citrusiniai vaisiai, tropiniai vaisiai).
• Gera fermentacijos metu išgautų aromatinių darinių gamyba (IA, PEA, PE:
vaisių, gėlių).
* Galima dėti mieles į 8-10°C temperatūros sultis, po nuosėdų
atskyrimo; labai svarbu, kad mielės būtų aklimatizuotos žemai
temperatūrai, palaipsniui papildant vėsesnėmis sultimis.
NAUDOJIMAS
• Atidžiai laikykitės ant pakuotės nurodyto mielių rehidratacijos protokolo.
• Mielių įvedimo į sultis metu venkite didesnių nei 10°C temperatūros skirtumų tarp misos (sulčių) ir mielių. Bendras mielių
paruošimo laikas neturi viršyti 45 minučių.
• Esant potencialiai didelei alkoholio koncentracijai ir siekiant sumažinti lakiųjų rūgščių susidarymą, rehidratuokite mieles kartu su SUPERSTART® BLANC mielių aktyvatoriumi.
- Stock: Turime sandėlyje
- Prekės kodas: 206
- Svoris: 6.00g