Išgrynintas pektolizinis fermentinis preparatas, skirtas brandinti pilno kūno raudonuosius vynus, kuriuose gausu dažiklių ir struktūrinių taninų.
SPECIFIKACIJOS IR VYNOLOGINIS TAIKYMAS
• LAFASE™ HE GRAND CRU leidžia stipriai selektyviai ekstrahuoti II tipo ramnogalakturonaną (odelės ir minkštimo komponentus), taip pagerinant dažančiųjų medžiagų stabilumą ir taninų dangą.
• Suteikia galimybę laikui bėgant geriau išlaikyti spalvą (išvalyti antocianazę).
• Apriboja etilo fenolio pirmtakų susidarymą galimo Brettanomyces užteršimo metu (CE gryninimas).
• Tai skatina vyno skaidrumą.
• Tai leidžia gaminti struktūrizuotus raudonuosius vynus, turtingos spalvos ir polimerizuotų taninų,, su pilnumo pojūčiu burnoje.
ENOLOGINĖS SĄLYGOS
• LAFASE™ HE GRAND CRU galima dėti tiesiai į traiškytuvą, taip pat ir per šaltą priešfermentacinę maceraciją.
• Bentonitas: Bentonitas negrįžtamai inaktyvuoja fermentus. Bet koks bentonito apdorojimas visada turi būti atliekamas pasibaigus fermentų aktyvumui arba pašalinus bentonitą.
• SO2: Fermentai nėra jautrūs įprastoms SO2 dozėms (< 300 mg/L), tačiau rekomenduojama tiesiogiai nekontaktuoti su fermentais ir sieros tirpalais.
• Preparatai paprastai yra aktyvūs nuo 5 °C iki 60 °C (41–140 °F) temperatūroje, kai vyno pH yra 2,9–4.
DOZAVIMAS
Dozę pritaikykite prie vynuogių kokybės, fenolinės brandos ir sanitarinės būklės.
• Raudonoms uogoms: 3–5 g/100 kg vynuogių.
- Neprinokusioms arba stora odele: 4–5 g/100 kg vynuogių.
- Optimali branda arba plonos odelės: 3–4 g/100 kg.
• Užkrėstos vynuogės: 5 g/100 kg (įmaišyti prasidėjus fermentacijai).
NAUDOJIMAS
Prieš įmaišydami ištirpinkite LAFASE™ HE GRAND CRU 10 kartų didesniame kiekyje vandens arba misos.
- Stock: Turime sandėlyje
- Prekės kodas: 405
- Svoris: 6.00g