LAFASE® XL CLARIF yra skystas skaidrinimo fermentas termovinifikuotai baltai, rožinei ir raudonai misai.
• LAFASE® XL CLARIF yra skystas pektinolizinis fermentas, skirtas baltosioms ir rožinėms misoms nuosėdų nusodinimui ir skaidrinimui.
• LAFASE® XL CLARIF labai tinka stipriai drumstai termiškai apdorotai raudonai misai skaidrinti.
Jo unikali formulė užtikrina visišką ir labai greitą depektinizaciją, o tai būtina padaryti, jei sultys linkusios flotacijai.
ENOLOGINĖS SĄLYGOS
• LAFASE® XL CLARIF galima dėti tiesiai į vynuogių traiškytuvą arba į sultis po spaudimo pripildant nusodinimo baką.
• Termiškai apdorotos raudonos misos atveju fermentų reikia dėti tik po to, kai misa atvės iki žemiau 55°C.
• Bentonitas: bentonitas negrįžtamai inaktyvuoja fermentus. Galimas bentonito apdorojimas visada turi būti atliktas pasibaigus fermentiniam poveikiui arba pašalinus bentonitą, reikia pridėti fermentų.
• SO2: Fermentai nėra jautrūs įprastoms SO2 dozėms (<300 mg/L), tačiau rekomenduojama tiesiogiai nekontaktuoti su fermentais ir sulfitų tirpalais.
• Preparatai paprastai yra aktyvūs nuo 5°C iki 55°C temperatūroje, kai vyno pH yra nuo 2,9 iki 4.
DOZAVIMAS
Nustatymas turi būti pritaikytas atsižvelgiant į vynuogių veislę ir vyno gamybos sąlygas.
• 1–2 mL/hL laisvai tekėjusioms sultims nuskaidrinti.
• 2–3 ml/hL greitai nuskaidrinti spaudos sultis.
• 3–5 mL/hL termiškai apdorotai raudonai misai nuskaidrinti.
- Stock: Turime sandėlyje
- Prekės kodas: 401
- Svoris: 10.00kg