PVPP, kalcio bentonito ir augalinio baltymo (patatino, bulvių baltymų izoliato) derinys skirtas profilaktiniam presuotų vynų valymui ir oksidacijos mažinimui.
SPECIFIKACIJOS IR ENOLOGINIS TAIKYMAS
Nealergizuojantis preparatas, jungiantis PVPP, bentonitą ir augalinius baltymus (patatiną).
Baltosioms ir rožinėms sultims:
• Oksiduojamųjų ir oksiduotų fenolinių junginių pašalinimas.
• Glutationo kiekio išsaugojimas ir rudumo ar „rausvos spalvos“ reiškinių ribojimas.
Raudoniesiems vynams, kokybinis ir ekonominis optimizavimas:
• Mažėjantis 3-metil-2,4 noanediono (MND) kiekis, sukeliantis oksiduotas natas vynuose (slyvų aromatas).
• Mikrobų kiekio mažinimas.
• Dažančių medžiagų stabilizavimo gerinimas.
• Minkštinantis sutraukimas, žalieji aromatai ir metalo natos
ENOLOGINĖS SĄLYGOS
• Apdorojimas gali būti atliekamas kiekviename vyno gamybos etape tiek misai, tiek vynui. Apdorojimas yra veiksmingesnis labiau skaidrintam vynui, pvz., misai su fermentu arba vynui po presavimo.
• POLYMUST® PRESS nesukelia neigiamo poveikio, net ir naudojant itin dideles dozes. Greitai pasiekiamas tikslas (15 dienų), nuosėdos greitai nusėda ir mažiau jų lieka ant rezervuaro sienelių.
DOZAVIMAS
• Baltuosiuose ir rožiniuose vynuose: 40 - 100 g/hL (400 - 1000 ppm).
• Raudonojo spaudimo vyne: 15 - 50 g/hL (150 - 500 ppm).
ES reglamentas: Didžiausia legali dozė: 250 g/hL (2500 ppm.
- Stock: Turime sandėlyje
- Prekės kodas: 803
- Svoris: 6.00g