Išgrynintas pektolizinis fermentų preparatas (be CE), skirtas kontaktui su uogų odelėmis baltojo ir rožinio vyno gamybai. Sukurtas aromato pirmtakams (prekursoriams) ir veislių aromatams išgauti, gaminant labai aromatingus, vaisinius baltuosius ir rožinius vynus.
SPECIFIKACIJOS IR ENOLOGINIS TAIKYMAS
• Pagerina veislių aromatų ir aromato pirmtakų išgavimą iš odelių ir minkštimo.
• Sumažina sąlyčio su oda laiką (gamybos sąnaudų optimizavimas).
• Optimizuoja tolesnius veiksmus: presavimą, misos nusodinimą, filtravimą.
• Palengvina vyno skaidrumą.
ENOLOGINĖS SĄLYGOS
• LAFAZYM™ EKSTRAKTAS dedamas ant vynuogių į traiškytuvą.
• Bentonitas: Bentonitas negrįžtamai inaktyvuoja fermentus. Bet koks bentonito apdorojimas visada turi būti atliekamas pasibaigus fermentų aktyvumui arba pašalinus bentonitą.
• SO2: LAFAZYM™ EKSTRAKTAS nėra jautrus įprastoms SO2 dozėms (< 300 mg/L), tačiau rekomenduojama fermentų ir sieros tirpalų tiesiogiai neliesti.
• Preparatai paprastai yra aktyvūs nuo 5 °C iki 60 °C (41–140 °F) temperatūroje, kai vyno pH yra 2,9–4,0.
DOZAVIMAS
Keiskite dozę atsižvelgiant į vynuogių kokybę, brandą ir vynuogių sanitarinę būklę.
• Baltajam vynui 2–3 g/100 kg vynuogių.
Užkrėstoms vynuogėms maceracija nepageidautina, nes labai kenkia sauso baltojo vyno aromatams.
NAUDOJIMAS
Prieš įmaišydami ištirpinkite LAFAZYM™ EKSTRAKTĄ 10 kartų didesniame už savo svorį vandenyje arba misoje. Atskiestą atšaldytą preparatą galima naudoti per 6–8 valandas.
- Stock: Turime sandėlyje
- Prekės kodas: 403
- Svoris: 6.00g