Kategorijos
Prekių krepšelis

Oficialus Laffort atstovas Baltijos šalyse

Fermentas LAFAZYM® AROM

Fermentas LAFAZYM® AROM
Fermentas LAFAZYM® AROM

ß-gliukozidazės ir pektinazės preparatas, skirtas atskleisti terpeninių veislių aromatus iš jų pirmtakų gaminant aromatinius baltuosius vynus.


SPECIFIKACIJOS IR VYNOLOGINIS TAIKYMAS

• LAFAZYM™ AROM padidina vyno aromato intensyvumą.

• LAFAZYM™ AROM sudėtyje yra didelė beta-gliukozidazių koncentracija, kuri leidžia išskirti daug aromatų iš glikozilintų pirmtakų (terpenų, norisoprenoidų ir kt.).

• LAFAZYM™ AROM ypač rekomenduojamas daugeliui baltųjų veislių, tokių kaip Muscat, Riesling, Gewürztraminer, Chenin Blanc, Pinot Gris, Viognier, kai kurie Chardonnay ir Sauvignon blanc, taip pat įvairios raudonos veislės, skirtos rožiniams Syrah arba Grenache vynams gaminti.

• Norėdami padidinti aromatinių pirmtakų kiekį, traiškimo metu naudokite ekstrahavimo fermentą, pvz., LAFAZYM™ EXTRACT arba LAFAZYM™ PRESS, o po to LAFAZYM™ AROM alkoholinės fermentacijos pabaigoje.

• LAFAZYM™ AROMAS Pagerina vyno skaidrumą.

ENOLOGINĖS SĄLYGOS

• ß-gliukozidazės reakcijos greitis sumažėja esant cukrui, todėl LAFAZYM™ AROM pageidautina naudoti alkoholinės fermentacijos pabaigoje arba gatavuose vynuose. Šią fermentinę reakciją galima sustabdyti apdorojant bentonitu (pavyzdžiui, MICROCOL™ ALPHA, esant 5–10 g/hL / 50–100 ppm).

• Bentonitas: bentonitas negrįžtamai inaktyvuoja fermentus. Galimas bentonito apdorojimas visada turi būti atliktas pasibaigus fermentiniam veikimui arba, pašalinus bentonitą, reikia pridėti fermento.

• SO2: Fermentai nėra jautrūs įprastoms SO2 dozėms (< 300 mg/L), tačiau rekomenduojama tiesiogiai nekontaktuoti su fermentais ir sieros tirpalais.

• Preparatai paprastai yra aktyvūs nuo 5 °C iki 60 °C (41–140 °F) temperatūroje, kai vyno pH yra 2,9–4,0

DOZAVIMAS

Dozavimas turi būti pritaikytas atsižvelgiant į vynuogių veislę, taigi ir į jos susietą aromatinį potencialą, taip pat į tikslinį vyno aromatinį profilį.

• 2–4 g/hL (20–40 ppm).

Kontakto laikas: vidutiniškai 5 savaitės.

Dozę galima nustatyti bandant buteliuose. Fermento poveikis turi būti stebimas reguliariai degustuojant.

Tada galima sumaišyti LAFAZYM™ AROM apdorotą vyno partiją ir pasiekti norimą aromatinį profilį.

DOZAVIMAS

Prieš įmaišydami ištirpinkite LAFAZYM™ AROM 10 kartų didesniame vandens arba misos kiekyje, nuo naudojamo fermento svorio. Atskiestą atšaldytą preparatą galima naudoti per 6–8 valandas.

5,90€
Be PVM: 5,90€
  • Stock: Turime sandėlyje
  • Prekės kodas: 407
  • Svoris: 6.00g

Galimi pasirinkimai

Šiame puslapyje naudojami slapukai. Naršydami toliau sutinkate su jų naudojimu. Daugiau informacijos: Privatumo politika