Pektolizinių fermentų ir ß-(1-3) gliukanazių, išgrynintų CE, formulė, siekiant pagreitinti vyno brandinimą ant mielių nuosėdų ir pagerinti vyno filtravimą.
SPECIFIKACIJOS IR ENOLOGINIS TAIKYMAS
• EXTRALYSE™ pagreitina visus biologinius mechanizmus, susijusius su mielių autolize, o ypač molekulių, atsakingų už gomurio apvalumą ir tūrį, išsiskyrimą, atsirandantį dėl brandinimo ant nuosėdų.
• Apriboja vynų užteršimo riziką brandinimo metu, nes suspensijoje žymiai sumažėja mikroorganizmų kiekis.
• Sutrumpina brendimo trukmę išlaikant juslinį potencialą, atsirandantį naudojant nuosėdas.
• Padeda harmonizuoti ir išvalyti vynus.
• Pagerina skaidrumą ir filtravimą, ypač vynuose iš botritizuotų (pelėsio užkrėstų) vynuogių.
ENOLOGINĖS SĄLYGOS
LAIKYMAS ANT NUOMENŲ.
• EXTRALYSE™ naudojamas esant mielių nuosėdoms, kuo anksčiau, kad būtų paskatinta autolizė.
• Baltojo vyno vynui gaminti galima vynus sudėti į lentynas ir apdoroti atskirai nuosėdų komponentą.
• Siekiant pagerinti vynų skaidrumą ir filtravimą, EXTRALYSE™ galima pridėti bet kuriuo metu pasibaigus fermentacijai.
• Bentonitas: bentonitas negrįžtamai inaktyvuoja fermentus. Bet koks bentonito apdorojimas visada turi būti atliekamas pasibaigus fermentų aktyvumui arba pašalinus bentonitą.
• SO2: EXTRALYSE™ nėra jautrus įprastoms SO2 dozėms (< 300 mg/L), tačiau rekomenduojama fermentų ir sieros tirpalų tiesiogiai neliesti.
• Preparatai paprastai yra aktyvūs nuo 5°C iki 60°C (41°F – 140°F) temperatūroje, kai vyno pH yra nuo 2,9 iki 4,0.
NAUDOJIMAS
Prieš įmaišydami ištirpinkite EXTRALYSE™ 10 kartų didesniame vandens arba misos kiekyje, nuo naudojamo fermento svorio. Atskiestą atšaldytą preparatą galima naudoti per 6–8 valandas.
DOZAVIMAS:
Application |
Type of wine |
Dosage |
Addition moment |
Contact time |
Recommandations |
Ageing on lees |
White
& rosé |
6 - 10 g/hL(60 - 100 ppm) |
Directly
after fermentation |
Minimum 3 to 6 weeks |
Maintain
the lees in suspension |
Ageing on lees |
Red |
10 g/hL (100 ppm) |
Directly after fermentation |
Minimum3 to 6 weeks |
Maintain the lees in suspension |
Lees treatment |
White,
rosé & red |
15 - 20 g/hL(150 - 200 ppm) |
Directly
after fermentation |
Minimum3 to 6 weeks |
Maintain
the lees in suspension |
Filtration |
White, rosé & red |
6 g/hL(60 ppm) |
Before final filtration |
Minimum 5 to 7 days |
Homogenise well |
- Stock: Turime sandėlyje
- Prekės kodas: 406
- Svoris: 6.00g