Antrinio aktyvumo pektolizinių fermentų preparatas, skirtas atskleisti vynuogių veislių, turinčių daug tiolių, aromatinius pirmtakus.
SPECIFIKACIJOS IR ENOLOGINIS TAIKYMAS
• LAFAZYM™ THIOLS[+] sinergijoje su mielėmis, būdingomis tiolių atskleidimui, pagerins vyno aromatinį profilį.
• LAFAZYM™ THIOLS[+] galima naudoti įvairiems baltiesiems: Sauvignon, Colombard, Mansengs, Muscadet, Melion, Gewurztraminer, Scheurebe... taip pat raudonoms veislėms, ypač gaminant rožines Grenache, Syrah, Merlot, Cabernet, Mourvèdre, Cinsault...
• Norėdami optimizuoti aromatinį poveikį, rekomenduojame naudoti ZYMAFLORE™ X5, ZYMAFLORE™ DELTA arba ZYMAFLORE™ VL3
ENOLOGINĖS SĄLYGOS
• LAFAZYM™ THIOLS[+] naudojamas pridedant tiesiai į misą, ar vėliau iki 1/3 alkoholinės fermentacijos, siekiant optimizuoti aromatinį potencialą.
• Šaltojo stabilizavimo metu, prieš nusistovint nuosėdoms, LAFAZYM™ THIOLS[+] naudojamas aromatinei išraiškai sustiprinti šiame priešfermentacijos etape.
• Po nusistovėjimo LAFAZYM™ THIOLS[+] galima įpilti į nuskaidrintas sultis prieš pradedant alkoholinę fermentaciją.
• Bentonitas: bentonitas negrįžtamai inaktyvuoja fermentus. Bet koks bentonito apdorojimas turi būti atliktas pasibaigus fermentiniam veikimui arba, pašalinus bentonitą, reikia pridėti fermento.
• SO2: Fermentai nėra jautrūs įprastoms SO2 dozėms (< 300 mg/L), tačiau rekomenduojama tiesiogiai nekontaktuoti su fermentais ir sieros tirpalais.
• Preparatai paprastai yra aktyvūs esant 5–60°C (41–140°F) temperatūrai, kai vyno pH yra 2,9–4.
DOZAVIMAS:
3–6 g/hL pridedama po presavimo, prieš prasidėdant alkoholinei fermentacijai ant nuskaidrėjusių sulčių arba stabuliacijos metu, atsižvelgiant į tikslinį aromatinį profilį.
- Stock: Turime sandėlyje
- Prekės kodas: 402
- Svoris: 6.00g