Mielės struktūriniams ir elegantiškiems raudoniesiems vynams gaminti, kurie skirti ilgesniam brandinimui.
Išsaugomas veislės specifiškumas ir terroir (aromatinis neutralumas ir polifenolinio potencialo išsaugojimas).
Stipriai išsiskiria polisacharidai (lankstūs taninai) ir Hsp12 peptidas (saldumas).
Gerai tinka brandinamiems vynams su stipria struktūra.
SPECIFIKACIJOS IR ENOLOGINIS TAIKYMAS
ZYMAFLORE FX10® yra raudonųjų vynų gamybai atrinkta mielių rasė, pasižyminti elegancija, apjungiančia struktūra, svarumo pojūčiu burnoje ir spalvos intensyvumu. Tiesioginis šios mielių rasės veisimas (kryžminimas be GMO) pagerino jų atsparumą aukštai temperatūrai, užtikrino fermentacijos saugumą net ir sunkiomis sąlygomis.
Ypač rekomenduojama gaminti aukščiausios kokybės vynus, tokius kaip Cabernet Sauvignon ir Merlot.
FERMENTACIJOS CHARAKTERISTIKOS:
• Puikus gebėjimas pasisavinti fruktozę.
• Alkoholio tolerancija: iki 16 tūrio proc.
• Temperatūros diapazonas: 20 - 35°C (68 - 95°F).
• Mažas azoto poreikis.
ORGANOLEPTINĖS SAVYBĖS:
• Geras polisacharidų išsiskyrimas (gomurio tūris).
• Išlaiko polifenolinį potencialą (struktūrą ir spalvą).
• Išsiskiriantys polisacharidai jungiasi su vyno taninais, išlaiko juos šilkinius net esant didelei koncentracijai.
• Labai tinka sendinimui ant nuosėdų.
• Išreiškia „terroir“ (labai žemos fermentacijos aromato gamyba).
- Stock: Turime sandėlyje
- Prekės kodas: 204
- Svoris: 6.00g