Kategorijos
Prekių krepšelis

Oficialus Laffort atstovas Baltijos šalyse

Fermentas EXTRALYSE®

Fermentas EXTRALYSE®
Fermentas EXTRALYSE®

Pektolizinių fermentų ir ß-(1-3) gliukanazių, išgrynintų CE, formulė, siekiant pagreitinti vyno brandinimą ant mielių nuosėdų ir pagerinti vyno filtravimą.


SPECIFIKACIJOS IR ENOLOGINIS TAIKYMAS

• EXTRALYSE™ pagreitina visus biologinius mechanizmus, susijusius su mielių autolize, o ypač molekulių, atsakingų už gomurio apvalumą ir tūrį, išsiskyrimą, atsirandantį dėl brandinimo ant nuosėdų.

• Apriboja vynų užteršimo riziką brandinimo metu, nes suspensijoje žymiai sumažėja mikroorganizmų kiekis.

• Sutrumpina brendimo trukmę išlaikant juslinį potencialą, atsirandantį naudojant nuosėdas.

• Padeda harmonizuoti ir išvalyti vynus.

• Pagerina skaidrumą ir filtravimą, ypač vynuose iš botritizuotų (pelėsio užkrėstų) vynuogių.

ENOLOGINĖS SĄLYGOS

LAIKYMAS ANT NUOMENŲ.

• EXTRALYSE™ naudojamas esant mielių nuosėdoms, kuo anksčiau, kad būtų paskatinta autolizė.

• Baltojo vyno vynui gaminti galima vynus sudėti į lentynas ir apdoroti atskirai nuosėdų komponentą.

• Siekiant pagerinti vynų skaidrumą ir filtravimą, EXTRALYSE™ galima pridėti bet kuriuo metu pasibaigus fermentacijai.

• Bentonitas: bentonitas negrįžtamai inaktyvuoja fermentus. Bet koks bentonito apdorojimas visada turi būti atliekamas pasibaigus fermentų aktyvumui arba pašalinus bentonitą.

• SO2: EXTRALYSE™ nėra jautrus įprastoms SO2 dozėms (< 300 mg/L), tačiau rekomenduojama fermentų ir sieros tirpalų tiesiogiai neliesti.

• Preparatai paprastai yra aktyvūs nuo 5°C iki 60°C (41°F – 140°F) temperatūroje, kai vyno pH yra nuo 2,9 iki 4,0.

NAUDOJIMAS

Prieš įmaišydami ištirpinkite EXTRALYSE™ 10 kartų didesniame vandens arba misos kiekyje, nuo naudojamo fermento svorio. Atskiestą atšaldytą preparatą galima naudoti per 6–8 valandas.

Produkto specifikacija

Produkto saugos lapas

Pagreikinkite mielių autolizę

DOZAVIMAS:

Application

Type of wine

Dosage

Addition moment

Contact time

Recommandations

Ageing on lees

White & rosé

6 - 10 g/hL(60 - 100 ppm)

Directly after fermentation

Minimum 3 to 6 weeks

Maintain the lees in suspension

Ageing on lees

Red

10 g/hL (100 ppm)

Directly after fermentation

Minimum3 to 6 weeks

Maintain the lees in suspension

Lees treatment

White, rosé & red

15 - 20 g/hL(150 - 200 ppm)

Directly after fermentation

Minimum3 to 6 weeks

Maintain the lees in suspension

Filtration

White, rosé & red

6 g/hL(60 ppm)

Before final filtration

Minimum 5 to 7 days

Homogenise well



4,60€
Be PVM: 4,60€
  • Stock: Turime sandėlyje
  • Prekės kodas: 406
  • Svoris: 6.00g

Galimi pasirinkimai

Šiame puslapyje naudojami slapukai. Naršydami toliau sutinkate su jų naudojimu. Daugiau informacijos: Privatumo politika