Kategorijos
Prekių krepšelis

Oficialus Laffort atstovas Baltijos šalyse

Fermentas LAFAZYM® CL

Fermentas LAFAZYM® CL
TOP prekė
Fermentas LAFAZYM® CL

Labai koncentruotas pektolizinių fermentų preparatas, išgrynintas (be CE), skirtas greitam baltos ir rožinės misos bei presuotos raudonosios misos nuskaidrinimui. LAFAZYM™ CL leidžia greitai sumažinti drumstumą ir klampumą misos nusėdimo metu net ir sudėtingomis sąlygomis.


SPECIFIKACIJOS IR ENOLOGINIS TAIKYMAS

• LAFAZYM™ CL yra fermentinis preparatas, išgrynintas nuo cinamoilesterazės aktyvumo. Jis riboja vinilo fenolių (vaistų, dažų, gvazdikėlių natų…) susidarymą iš laisvųjų fenolio rūgščių baltosiose vynuogėse.

• Visiškai hidrolizuoja vynuogių pektinus misose ir vynuose.

• Aktyvus ekstremaliomis sąlygomis (žemas pH, didelis pektino kiekis, didelis derlius, žema temperatūra nuo 5 iki 10°C,).

• Pagerina skaidrumą, sumažina nuosėdų tūrį, pagerina nuosėdų nusėdimą ir tankinimą.

• Prisideda prie geresnio fizinio apdorojimo (šaldymo sistemos, centrifugavimo, filtravimo), taigi ir gamybos sąnaudų valdymo.

ENOLOGINĖS SĄLYGOS

• LAFAZYM™ CL galima pilti ant baltos misos kuo anksčiau, nusodinimo rezervuare metu, arba po presavimo. Ant raudonųjų vynų iškart po presavimo.

• Bentonitas: bentonitas negrįžtamai deaktyvuoja fermentus. Galimas bentonito apdorojimas visada turi būti atliktas po to, kai veikia fermentas arba buvo pridėta fermentų, kai bentonitas buvo pašalintas.

• SO2: Fermentai nėra jautrūs įprastoms SO2 dozėms (< 300 mg/L), tačiau rekomenduojama tiesiogiai nekontaktuoti su fermentais ir sieros tirpalais.

• Preparatai paprastai yra aktyvūs nuo 5°C iki 60°C (41 - 140°F) temperatūroje ir vyno pH nuo 2,9 iki 4.

DOZAVIMAS

Dozavimas turi būti pritaikytas atsižvelgiant į vynuogių veislę, sunokimo lygį, pageidaujamą skaidrumą ir vynuogių sanitarinę būklę.

0,5–2 g/hL (5–20 ppm) misos nuosėdų nusodinimui ir nuskaidrinimui, nepresuotoms, laisvai ištekėjusioms sultims.

2–4 g/hL (20–40 ppm) raudonos misos apdorojimui po presavimo.

Jei derlių paveikė puvinys, rekomenduojama pridėti EXTRALYSE™, kuris skaido gliukanus iš Botryčio ir padeda sultims nuskaidrėti.

NAUDOJIMAS

Prieš naudojant fermentą LAFAZYM™ CL ištirpinkite jį 10 kartų didesniame vandens ar misos kiekyje. Atskiestą atšaldytą preparatą galima sunaudoti per 6-8 val. 

4,57€
Be PVM: 4,57€
  • Stock: Turime sandėlyje
  • Prekės kodas: 404
  • Svoris: 6.00g

Galimi pasirinkimai

Šiame puslapyje naudojami slapukai. Naršydami toliau sutinkate su jų naudojimu. Daugiau informacijos: Privatumo politika