Grynas augalinis baltymas (patatinas)
SPECIFIKACIJOS IR ENOLOGINIS TAIKYMAS
LAFFORT® R&D komandos sukurtas VEGECOLL®* yra augalinis baltymas (patatinas), kuris buvo atrinktas dėl savo skaidrinimo savybių. Didelė natūralių baltymų koncentracija ir labai didelis Zêta* potencialas daro jį vienu iš labiausiai reaktyvių baltymų sultyse ir vyne.
VEGECOLL® naudojamas:
• Sultyse: ypač flotacijos metu – trumpo nuosėdų flotacijos laiko ir fenolinių junginių (oksiduotų, taip pat jautrių oksidacijai) pašalinimui.
• Baltajame, rožiniame ir raudonajame vyne: dėl didelio skaidrinimo poveikio ir nuosėdų nusodinimo greičio, dažančiųjų medžiagų stabilizavimo ir raudonojo vyno sutraukiančių taninų pašalinimo.
• Vyno valymas linijoje: dėl savo išskirtinio reaktyvumo ir silpnos užkimšimo galios VEGECOLL® yra vienintelė baltymų pagrindu pagaminta vyno stabilizavimo priemonė, kurią kvalifikavo Bucher Vaslin ir kuri yra suderinama su Flavy FX ICS filtru, skirta raudonos ir rožinės spalvos vyno stabilizavimui. Dėl šios sinergijos Flavy VEGECOLL® procesas leidžia vienos operacijos metu skaidrinti, stabilizuoti ir pagerinti apdorotų vynų filtravimą.
ENOLOGINĖS SĄLYGOS
• Sultyse: prieš fermentaciją arba jos metu.
• Vyne: stabilizavimo metu.
DOZAVIMAS
• Baltosios ir rožinės sultys: 3 - 20 g/hL (30 - 200 ppm).
• Presuotos sultys: 10 - 30 g/hL (100 - 300 ppm).
• Baltieji ir rožiniai vynai: 1 - 10 g/hL (10 - 100 ppm).
• Raudonieji vynai: 1 - 3 g/hL (10 - 30 ppm).
• Raudonojo spaudimo vynai: 2 - 5 g/hL (20 - 50 ppm).
• Flotacija: 2–10 g/hL (20–100 ppm).
Dozavimo rekomendacijos priklauso nuo vynuogių veislės, vyno savybių ir pageidaujamo profilio tipo. Labai rekomenduojami bandymai su įvairiomis dozėmis.
• ES reglamentas: Didžiausia legali dozė: 50 g/hL
- Stock: Turime sandėlyje
- Prekės kodas: 801
- Svoris: 6.00g